VARATE SE AKO MISLITE DA ZNATE O ČEMU JE RIJEČ: Udomio ga je misleći da je pas, kad ono…

Kineski farmer pronašao je napušenu životinju u šumi u blizini svoje farme i misleći da je u pitanju štene psa, poveo je sa sobom kući.

Nije pomišljao ni sekunde, već je rundavo stvorenje prigrlio i ponijeo u svoj dom srećan što će životinja sada biti na sigurnom.

Međutim, nakon nekoliko nedelja, primjetio je nešto pomalo čudno kod svog novog prijatelja. Životinja nije imala rep i prebrzo je rasla za jedno kuče.

Tada je shvatio da u pitanju uopšte nije pas, već azijski crni medved – bezopasna vrsta medvjeda koja je obično meta lovaca, čiji se dijelovi tijela na ovom kraju svijeta smatraju delikatesom kao i što njegove supstance koriste u medicinske svrhe.

Medvjeda je potom odveo u lokalno sklonište za životinje namjenjeno u svrhu očuvanja vrsta koje se pomahnitalo ubijaju od strane lovaca.

Ne samo da je pronašao svoj novi dom, nego je ovaj simpatični meda spašen sigurne smrti

Inače, ova vrsta medveda živi na Himalajima, u severnim delovima indijskog kontinenta, Koreji, severo-istočnoj Kini, na samom istoku Rusije, na Honšu i Šikoku ostrvima u Japanu i na Tajvanu.

Iako se mogu sresti na svim ovim mestima, ipak se smatraju ugroženom vrstom od strane Internacionalne unije za očuvanje prirode.

Izvor:likemag

Pogledaj ovo...