Policajac ugledao dječaka kako se igra sa loptom, a onda je nadzorna kamera zabilježila nesvakidašnji prizor (Video)

Policajac ugledao dječaka kako se igra s loptom, a onda je nadzorna kamera zabilježila nesvakidašnji prizor: Na društvenim mrežama često naiđemo na razne snimke. Neki od njih nas rastuže, a neki nam poprave raspoloženje. Ovdje je riječ o snimku koji je mnogima popravio raspoloženje  i izazvao brojne pozitivne komentare.

Ovaj video je snimljen preko nadzorne kamere.  Vidi se dječak kako se igra sam sa loptom. U jednom trenutku prilazi policajac, nešto mu govori i nastavlja se igrati s njim.  Baš je lijepo vidjeti jedan takav prizor. Djeci mnogo znači kada se neko želi igrati s njima. Obično se dešava da ih odrasli ign0rišu, pogotovo oni koji su na nekim funkcijama.

Nekada znaju biti toliko umišljeni da ne žele ni da pozdrave druge ljude, pa i djecu. Ovaj policajac nije takav. Našao je vremena da se malo poigra sa dječakom.  Pogledajte i vi kako je to izgledalo i zašto su svi tako reagovali:

Šta kažete na ovaj prizor? Lijepo je kada nekoga obradujemo. Interesantno je kako će djeca naći sitnicu kojoj će se obradovati. Ono što je nama možda sitnica, njima je velika stvar. Zato nemojte olako da shvatate ono što vam govore i ono što rade. Mi smo obično zaokupljeni nekim velikim stvarima, ne radujemo se sitnicama.

Ne zapažamo te lijepe stvari koje se dešavaju oko nas. Težimo nekim drugim stvarima i često se gubimo u svemu tome. Dok je djeci malo potrebno za sreću. I mi odrasli trebamo naučiti nešto od njih. Naći razlog da budemo sretni, pozitivni. Slažete li se s nama?

(dnevnevijesti.info)

Pogledaj ovo...