Upoznajte najprljavijeg čovjeka na svijetu: Nije se kupao 60 godina, puši životinjski izmet, razbjesni se kad mu neko spomene vodu (VIDEO)

Iranac Amou Haji se nije kupao 60 godina jer vjeruje da se zbog pranja ljudi razbole. Ovaj 82-godišnjak živi u potpunoj izolaciji u selu Dejgah u južnom Iranu, jer kaže da je imao loša iskustva sa ljudima.

Mrzi bilo kakav kontakt sa vodom, razbjesni se čak i kad mu neko predloži kupanje. Ali, uspješno izbjegavanje ulaska u kadu dovelo je do toga da je njegova koža iste boje kao i zemlja, pa lako može da se stopi sa okolinom. Ustvari, kada mirno sjedi lako ga je pomješati sa kamenjem ili stijenom.

Veoma voli da puši, a kada mu nestane divana svoju lulu puni životinjskim izmetom. Starac se ne šiša makazama, već plamenom spaljuje krajeve kose. Tokom zime umjesto kape nosi stari zarđali vojni šljem iz Drugog svjetskog rata.

On ne živi u kući, već u rupi iskopanoj u zemlji, koja više liči na grob. Ipak, kad naiđe oluja može da se skloni u trošnu baraku koju su iz sažaljenja naparavili seljani.

U selu je poznat kao Amou Haji. Na farsi (persijskom) jeziku Amou ozanačava simpatičnu staru osobu, pa bi najpribližniji prevod na srpski bila riječ dekica.

Pogledajte video

Izvor: telegraf.rs

You may also like...