Ovo nije obična torta. Kada je presječete očekuje vas posebno iznenađenje

Ko ne voli rođendanska iznenađenja? Pogotovo ona slatka i ukusna. Ukoliko nekome budete napravili ovakvu tortu, budite sigurni da ćete mu još više uljepšati dan i upotpuniti prazničnu atmosferu.

Za ovu tortu biće vam potrebni slijedeći sastojci:

– 3 pakovanja gotove mješavine za tortu
– boje za kolače

Najprije umutite sve sastojke prema uputsvu sa jednog pakovanja, potom smjesu podijelite na pet dijelova i sipajte u manje posude. U svaku posudu dodajte malo boje i sve fino izmiješajte. Sipjate obijen fil u kese i odsjecite vrhove.

Sipjate fil u pleh, kao što je prikazano na videu. Pecite na 180 stepeni sve dok ne dobije finu braonkastu koricu. Nakon što je torta pečena, izvadite je iz rerne, ostavite da se prohladi, a potom isjecite zapečene dijelove.

Uzmite modlu u obliku srca i izvadite patišpanj u tom obliku. Naravno, ne morate koristiti srce, već bilo koji oblik po želji .

Umutite preostale dvije gotove mješavine za tortu i sipajte dvije šolje u pleh za hleb u koji ste stavili aluminujumsku foliju. Pecite desetak minuta, izvadite, potom sipajte malo smjese i srca od patišpanja. Sipajte ostatak smjese u pleh i vratite u rernu. Kada se torta ispeče, izvadite je i ostavite da se ohladi, a potom je ukrasite frostingom i fondanom.

Izvor: zena.blic.rs

You may also like...