Ova vježba će vam promijeniti život : Pogledajte o čemu i kako se radi !

Već nakon nekoliko dana osjetit ćete prve promjene na području cijelog trbušnog zida – svih trbušnih mišića, ramena, guze i stražnjeg dijela nogu

MOŽDA STE ovih dana nabacile samo kilicu, ali su vam trbušnjaci svejedno malo mekani – ovo je super vježba koju možete raditi i uz bebu i uz živahno dijete jer traje jako kratko. A učinci su – u la la – savršeni! Već smo vam jednom prilikom predstavili plankanje – super jednostavnu vježbu koja ne traje duže od dvije minute (ovisno do koje ste faze došli) i koja savršeno učvršćuje prednji dio tijela, a sada vam predstavljamo obrnuto plankanje kojim ćete svoje trbušne mišiće, guzu i zadnji dio nogu dovesti do savršenstva. I to samo s nekoliko minuta vježbe dnevno!

Zvuči savršeno, posebno ako znate da vam za ovu vježbu ne treba mnogo prostora niti bilo kakva glomazna skupa sprava – samo metar četvorni slobodnog prostora i dobra volja. A to vjerujemo imate svi pa neka vam dvominutno vježbanje bude vaša prva novogodišnja odluka koje ćete se držati.

Ako ste čuli za plankanje tada znate da je bit ove vježbe ostanak u pozi u kojoj morate biti – odnosno to je vježba izdržaja tijekom kojeg se svi zategnuti mišići učvršćuju. Doduše, obrnuto je plankanje nešto drugačije jer osim izdržaja traži i lagano spuštanje prema podu, no sve u svemu vježba je vrlo jednostavna (za objasniti), a vjerujemo da će nakon prvih nekoliko dana postati jednostavnija i za raditi.

Obrnuti plank (obrnuta daska) izvodi se ovako – sjednite i naslonite se na dlanove (kao na slici), zatim zategnite trbušni zid i guzu te odignite kukove od zemlje. Na taj način formirajte ravnu liniju skroz od ramena do peta te u toj pozi izdržite 30 sekundi.

REVERSE-PLANKS-ins1

Ako niste u formi počnite s izdržajima od 15-ak sekundi, potom guzu polagano spuštajte prema podu da bi tijelo potom opet postavili u položaj za izdržaj. Svaki dan ponovite tri do pet izdržaja, prvo po 15-ak sekundi, a kako ćete stjecati formu, produljite vrijeme trajanja izdržaja na 30-45-60 sekundi. Koliko možete.

Već nakon nekoliko dana osjetit ćete prve promjene na području cijelog trbušnog zida – svih trbušnih mišića, ramena, guze, i stražnjeg dijela nogu.

Tehnička obrada : Aktuelno.eu

You may also like...