EVO MALO ISTINE, KOJA ĆE TE ŠOKIRATI: Evo šta se zaista dešava kada vam pas poliže lice!

Ne volimo da budemo donosioci loših vesti, ali kada vas pas poliže po licu to može da donese ozbiljne zdravstvene probleme.

Dakle, zašto je to toliko strašno? Mislili ste da su pseća usta čistija od ljudskih? Ne? Ne! To je samo mit, ljudi. Istina je da i psi jedu đubre, tuđu kaku i ne peru zube kao mi. To znači da mogu da prenesu razne opasne bakterije na nas, kada nas poližu po licu.

Ne verujete nam? Postoji mnogo primera kada su psi vlasnicima na taj način preneli tuberkulozu. 2013. godine, dete je dobilo TBC od porodičnog psa. Dete, koje je imalo uspod 10 godina, potpuno se oporavilo, ali pas je uspavan.

Još jedan razlog da izbegavate njihovu pljuvačku jer patogen Porfiromonas gule može da se prenese sa psa na čoveka. Ovaj patogen izaziva bolest desni kod pasa, a kod ljudi gingivitis. Psi mogu da vam zadaju i gadnu infekciju ako im dozvolite da poližu vaše rane!

Ako vam ovi razlozi nisu dovoljni, samo pomislite na sve te “divne i lepe” stvari u koje vaši psi zabijaju nos (u ovom slučaju usta)…

Ne kažemo da treba da se rešite vašeg ljubimca niti da prestanete da mu pružate ljubav i nežnost koju on svakako kao vaš najbolji prijatelj zaslužuje, samo pokušajte da njegov jezik ostane u njegovim ustima.

Shvatite ove informacije krajnje ozbiljno i podelite ih sa ostalim vlasnicima pasa!

Izvor:kurir.rs

You may also like...